De senaste dagarna

Jag tänkte att jag samlar senaste veckans händelser här. Det har blivit en del långpromenader och skolarbete, som en ganska normal vecka. 
Första långpromenaden för veckan med en stor och en liten varg. Den lilla vargen var ganska trött när han kom hem igen.
Det finns ingenting som protesterar inom en när en får vara ute en solig vinterdag som denna! Med snö som knastrar när en går och solen som är på väg ned efter några få korta timmar uppe, då känns det bra.
Den andra långpromenaden inföll redan nästkommande dag. Den här gången fick Frasse öva lite med gps-västen. Han skötte sig riktigt snyggt när han dessutom lyssnade oss och inte sprang till några hästar som kom gående (han är i trotsåldern, så en kan aldrig riktigt vara säker på honom just nu).
Även denna dag var det fint ute. När vi vände hemåt igen, var det fin dimma som svepte över kalhygget. Jag sörjde att jag inte hade kameran med mig.
Den tredje långpromenaden blev den jobbigaste tror jag, kanske också den längsta med sina 8 kilometer. Frasse var helt slut den kvällen och sov i flera timmar. De tidigare promenaderna fick han springa lös och fick själv bestämma tempo. Den här dagen fick han gå i koppel och det är alltid jobbigare för en liten hund. När det var dags för att sova, hoppade han upp i sängen och la sig mellan mig och Johan och somnade. Han brukar aldrig sova i sängen annars!
Detta hus! Så otroligt fint! Skulle gärna vilja bo där, eller åtminstonde kika in. Jag åker förbi huset ibland med bussen och det fångar min blick varje gång. Färgerna, fönsterna, taket, alla vinklar, hela alltet är förtjusande.
Sen har det såklart blivit en del plugg också, både på universitetet och hemma. När jag är på universitetet håller jag hus längst bort i korridoren på bilden. Inte den mest inspirerande miljön kanske. Bättre då när jag är hemma och kan sitta vid datorn och dricka min favoritsmoothie med jordgubbar, blåbär, apelsin, havregryn och turkisk yoghurt.
När den nya terminen drog igång började vi med de naturvetenskapliga ämnena och teknik. NO var något som jag tyckte var kul i skolan så det ska bli spännande att se vad jag tycker om kursen. Kommer det att vara lika roligt att lära ut som att lära?

Bästa utsiktplatsen i stan

Jag har en hund som är mer nyfiken än Nicke. Fönstret i sovrummet är hans lilla utsiktsplats och därför är det inte ens lönt att placera något på fönsterbrädet. Är det någon ute på gården så kan en räkna med att Frasse står i fönstret och spanar och är grannens hund ute, ja då springer han ivrigt till dörren. 
Första gången Frasse upptäckte fönstret, var han kring 14 veckor gammal. Han kunde inte ser ner på gården för han nådde precis upp till fönsterbrädan, men vad gjorde väl det?

Kvällen

Under kvällens frassepromenad spanade vi efter norrsken. När vi stod hemma på gården igen, redo för att gå in och gett upp hoppet om att få se något norrsken så tittade jag upp och där var det! Inte så himla starkt då både månen och lite moln var framme och spökade. Men norrsken som norrsken, oavsett hur mycket eller lite det är måste man titta! Det var bara för mig och Frasse att gå tillbaka till fotbollsplanen (bästa utsiktsplatsen här omkring för norrskensspaning, dessutom endast ett hundratal meter från ytterdörren). Trots de 22 minusgraderna så var vi ute i nästan två timmar ikväll. Till och med Frasse blev less och lyckades krypa ur sin sele en gång, ett tecken på att det var dags att gå hem.
Medan jag kollade på norrsken, satt Frasse och kollade på bilar. Eller i alla fall billyktorna. Tydligen väldigt intressant om ni frågar Frasse!
Väl hemma igen blev det glass och serier för min del. Frasse hoppade också upp i sängen och kröp ihop och snarkade en stund.
1991 * västerbotten


HannaVic logotype