Litteratur som litteratur

Just nu är jag inne i en period med mycket som ska läsas till skolan. Det är seminarium, labar och snart väntar en tenta också. Fast det är kul, det är i alla fall ett intressant ämne vi har - naturkunskap. Vi har hunnit med fysik och kemi och om någon vecka ska vi börja med biologi. 
Men som sagt, mycket läsning. Igår bytte jag dock studentlitteraturen mot vanlig litteratur för lite variation. Bokrean har ju dragit igång så vem kan undgå att gå tomhänt där ifrån?
 

Senaste veckan

Det har varit jättefint väder några dagar, med både solsken och snöfall. Men det var innan regnet. Nu slaskar det ute och det är stora sjöar på vägar och i diken. Snön är numera is och slask och solen befinner sig på annan ort. Vad hände med februari och mars, för vi verkar ha april nu?
När solen kommer fram, bildas fina skuggor på vägen. Inte lika fint dock när en ska se på tv... Men i övrigt tycker jag om solen som lyser in och skapar fina mönster på väggarna. Solen visar även att det kan vara på sin plats att dammsuga ibland också.
Jag har gjort viktiga saker i liver också de senaste dagarna. Som äta glass och lägga en och annan patiens. Otroligt viktigt! Att lägga en patiens kan vara himla rogivande, speciellt om någon annan gör det. Minns när jag var liten och på morgonen innan pappa åkte till jobbet la han alltid en patiens. Jag minns ljudet, där jag låg i sängen och lyssnade, när han blandade kortleken. Kortleken som han använde finns kvar ännu hos mina föräldrar, sliten men komplett. Själv tappar jag bort kortlekar på löpande band.
Sist ut, min paraplyaralia. Hon tappade nästan alla bladen i julas, de bara föll av och jag vet inte varför. Nu har små paraplyer börjat kika fram och de kommer i rasande fart. Hon kommer att bli väldigt yvig när bladen är större, för de växer i "klasar" och inte en och en som de brukar. Måste nog plantera om henne snart.

Ny syn på kemi

I måndags inledde jag dagen med ett besök hos optikern för att hämta ut mina nya glasögon! Jag har länge velat ha liknande men varit osäker på om jag skulle passa i dom. Jag är inte längre osäker, jag känner mig jättenöjd! Ska en bli lärare så bör väl glasögonen också stämma in, eller hur? Skämt åsido, men jag är ganska säker på att min mamma kommer att säga att jag ser ut som en liten fröken nu..!
 
Efter besöket hos optikern tänkte jag lyxa till det lite så jag gick till espresso house och köpte frukost och pluggade i några timmar. Just nu läser vi om kemi och det är så mycket roligare än vad jag minns från högstadiet, då kemi inte var favoritämnet.
Nackdelen med nya glasögon är huvudvärk så efter några timmars plugg i offentlig miljö var jag tvungen att åka hem och sova för att det inte skulle bli värre. Jag hoppas att jag vänjer mig snart!
1991 * västerbotten


HannaVic logotype